• +31 6 53212165
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gert Jan van den Dolder (Dirigent)

Vanaf 1991 tot 2002 lid van het Glenn Miller Memoral Orchestra, Van 1995 tot 2016 werkzaam als vaste muziekregisseur van het Metropole Orkest. Sinsdien voornamelijk freelance actief als muziekregisseur bij de NDR en WDR big band.

Image
Image

Petra

Ik speel 2e tenorsaxofoon in de Big Band. Tekst volgt nog. 

Barbara

Ik speel zo’n 26 jaar sax. Begonnen op de alt en toegewerkt naar de bariton. 

De bariton sax heeft van alle saxen het gaafste geluid. Die lage tonen kun je gewoon voelen en ik word er blij van. Ik speel de bariton sax sinds september 2019. Daarvoor tenorsax. Van ons huidige repertoire speel ik graag Cold Duck Time, en in het algemeen Sing Sing Sing. Naast de BigBand Zeist speel ik nog in harmonie Voorwaarts. Ik ben getrouwd, heb twee kids, en ben gz-psycholoog. 

(Foto Wim Robben)

Image
Image

Raymond Zuurmond

Saxofoon is een veelzijdig instrument. Het is bij uitstek een muziek instrument om solistisch op te spelen. Ik ben ooit 35 jaar geleden begonnen met het spelen op klarinet een aantal jaar daarna ben ik begonnen met saxofoon. Ik heb geen specifieke voorkeur voor welke muziek. Het is leuk voor de afwisseling dat we bij Big Band Zeist meerdere stijlen spelen.

Ik speel op dit moment alt saxofoon bij Muziekvereniging Voorwaarts uit Zeist. Dit is het orkest waar ik ook 35 jaar geleden ben begonnen met muziek maken. Daarnaast speel ik klarinet bij harmonie orkest Manderen uit Maarn. Verder speel ik bij het reuinie orkest van het Trompetterkorps Der Cavalerie (TDC). Dit is een overblijfsel van mijn militaire dienstplicht. Ik heb toen in een militair orkest gespeeld. Daarnaast speel ik klarinet en saxofoon in tango orkest “Tango Trajectina”. Met dit orkest spelen ik op milongas, dansavonden. Gelukkig lukt het om dit alles te combineren met Big Band Zeist.

Muziek maken is mijn grote hobby. Helaas is thuis repeteren lastig i.v.m. de buren daar heb ik nog geen oplossing voor. Ik vind muziek maken een goede manier om te ontspannen en het is leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen. Gelukkig heb ik geen druk gezinsleven dan is het ook makkelijker om veel tijd aan muziek maken te besteden.

(Foto Wim Robben)

Image

Frank van de Voort

Ik kom uit een muzikale familie en speel al saxofoon sinds mijn achtste. Eerst ruim 20 jaar op sopraan sax bij de plaatselijke fanfare in Brabant (ik kreeg gewoon een instrument in mijn handen geduwd en dat was toevallig een saxofoon omdat daar behoefte aan was, er werd me verder niets gevraagd). Toen ik in Zeist bij Harmonie Voorwaarts kwam spelen ben ik overgestapt op de bariton sax, en na 15 jaar op de bariton speel ik sinds kort op de tenor sax.

Ik vind het leuk om afwisselende genres in de bigband te spelen zoals swing, latin en funk. Als ze maar lekker in het gehoor liggen, en dat is bijna altijd zo! Ik speel ook nog bij Harmonie orkest Voorwaarts in Zeist. 

Thuis kunnen we een kwartetje met fluit, alt-sax, tenor-sax en gitaar vormen omdat mijn vrouw en kinderen ook instrumenten bespelen.

Bert van Stormbroek

Ik speel 1-ste trompet in de Big Band. Tekst volgt

Image
Image

Hans Rouwenhorst

Ik speel al trompet vanaf mijn 12e jaar. Na 2 jaar muziektheorie werd gevraagd wat voor instrument ik zou willen spelen. Ik vond een trompet een mooi geluid hebben en er ook cool uitzien (al bestond het woord cool toen niet). En dat vind ik na 49 jaar nog steeds! Ook fijn dat het een veelzijdig instrument is dat je in heel veel muziekstijlen kunt gebruiken en dat je een trompet ook op heel veel verschillende manieren kunt laten klinken. Ik heb bijna alles geprobeerd (kerkmuziek, klassiek, fanfare, harmonie). Uiteindelijk is de liefde voor jazzmuziek en specifiek big bands het sterkst. Met een paar onderbrekingen speel ik vanaf mijn 16ein big bands. Eerst in Amstelveen/Bovenkerk. Later in Nieuwegein en nu al weer een paar jaar met heel veel plezier 2e trompet bij Big Band Zeist. 

Ik hou van afwisseling en dat dat biedt het repertoire van Big Band Zeist gelukkig ook. Swing, latin, funk. Allemaal leuk. Ik kan echt mijn ei hier in kwijt. 

Image

Joke Baar

Ik speel al ruim 30 jaar trompet denk ik; ik heb het instrument op latere leeftijd leren spelen. In de muziek die ik beluisterde viel mij altijd de trompet op, het leek wel of de trompet mij zocht. Vervolgens ben ik bij de fanfare begonnen.

(Foto Wim Robben)

Ik heb niet echt een mooiste nummer om te spelen met de BigBand, ik vind alle nummers die het echte BigBand gevoel geven mooi.

Naast de BigBand speel ik wekelijks in een latin jazz band genaamd Mambo Choc, in Amsterdam en 2-wekelijks ook nog in Big Band Breukelen.

Harm Mulder

Ik speel trompet, een instrument met pit. Spelen blijft altijd een uitdaging. De directheid van de trompet vind je in bijna geen ander instrument terug. Ik speel sinds met 11e (wel een pauze van 28-39 jaar). So danco samba vind ik een van de mooiste nummers om te spelen (de feeling/timing is prachtig). Ik speel op dit moment alleen in de BigBand Zeist, ik geniet nog van een druk gezinsleven.

Ik ben opgegroeid met muziek. Van kinds af aan speel ik samen met mijn vader (gitaar) muziek, waarbij mijn broers (piano en trompet) ook soms aanhaken. Aan het samenspel met mijn opa heb ik nog altijd goede herinneringen. Hij is helaas een aantal jaren terug overleden, maar de muziek zorgde voor een mooie band tussen ons. Tijdens mijn studententijd heb ik minder muziek gespeeld (wel nog in een aantal bandjes gespeeld) en meer gefocust op sport. Nu ik naar Zeist ben verhuisd heb ik me aangesloten bij Big Band Zeist. Een leuke band waarbij ik veel plezier haal uit het spelen en de borrel na de repetitie.

De combi van sport en muziek zijn voor mij de ideale mix voor een goede balans (ook voor mijn humeur).

(Foto Wim Robben)

Image

Erik Tegelaar

Ik speel de derde trombone. De big band Zeist is de vijfde band waar ik trombone speel. Hiervoor speelde ik in de Skyblasters in Baarn, Just us in Woerden, de Indigo big band in Nieuwegein en de big band Veenendaal.

Ik speel ongeveer 10 jaar trombone. Het begon bij de Skyblasters in Baarn, waar een derde trombone nodig was. Het leek me wel leuk om trombone te leren spelen en ik verruilde de baritonsax voor de trombone. Sinds een aantal jaren bespeel ik beide instrumenten. Na een doorstart speel ik ook in de Blue Sky bigband in Bunnik, op baritonsax. Het is een heel leuke combinatie om sax en trombone te bespelen, al vragen de instrumenten heel verschillende dingen, zoals een geheel andere embouchure.

Hoewel de traditionele jazz nooit zijn aantrekkingskracht verliest, zijn de eigentijdse arrangementen, zoals van Sammy Nestico, voor mij even uitdagend. Zelf spelen is het leukst, maar als er tijd over is, zet ik graag een jazzplaat op en schalt de Basie big band door mijn huis.

En natuurlijk om de zoveel jaar naar het Slidefactory festival in Rotterdam, waar alles om de trombone draait!

(Foto Wim Robben)

Image
Image

Leo Oosterveen

Sinds mijn 9e speel ik trombone, ooit op trompet begonnen, maar toch gekozen voor trombone. Jarenlang bij Bernhard/Juliana uit Amersfoort gespeeld dat was altijd zeer intensief. Vooral marsmuziek en bij de muziekschool Amersfoort in verschillende begeleidingsbandjes, maar ook oefenen met improviseren! Na een uitstapje op basgitaar heb ik jarenlang geen trombone gespeeld. Afgelopen jaren dus weer opgepakt en besmet geraakt met het big band virus!

Lady bird is mijn favoriete nummer. Ik concentreer me op big band Zeist en ben blij dat we een complete bezetting hebben. Wij wonen met veel plezier in Zeist Kerkebosch.

(Foto Wim Robben)

Marc Kalf

Ik speel 3-de trombone in de Big Band. Tekst volgt nog.

Image

Herman Wichmann

Ik ben ooit begonnen als bassist. Een schoolvriend drumde en gaf les. Dat ben ik toen naast het bassen gaan doen. En meteen gegrepen door het instrument. Zo zeer dat ik lessen bij John Engels ben gaan volgen om ook jazz te leren spelen en een aantal jaar geleden ben ik bij Bigband Zeist gekomen.

Ik hou van veel soorten muziek. Van klassiek tot rock. Het spelen in een bigband is vooral zo leuk omdat je met veel verschillende stijlen in aanraking komt; swing, latin, soul, funk. Het mooiste nummer vind ik dat waar het allemaal klopt binnen de band: 18 man op dezelfde golflengte. 

Ik drum ook in een soulband die jaren geleden in een diepe winterslaap is gegleden en daar af en toe uit ontwaakt, en in een pop/rockbandje. En de bas heb ik weer opgepakt in een bandje met wisselend repertoire. Ik ben nu vooral bezig met de baslijnen van Paul McCartney. Geweldige bassist!

Image

Anne Janse

Ik speel piano in de Big Band. Tekst volgt.

Russel Postema

Ik speel gitaar in de Big Band. Tekst volgt nog.

Image